Website created with  Mobi❤️Xite             An  Advidoeners production             

 

Fred van Hoek | Advidoeners © 2020 All Rights Reserved Terms of Use and Privacy Policy

Het verschil tussen Wordpress en MobXite

Het hebben van een professionele website is in veel gevallen 'to be or not to be . In het tijdperk van de door een pandemie veroorzaakte lockdown leggen steeds meer bedrijven de nadruk op het online contact met klanten en partners.
De vraag naar de diensten van webdesigners neemt toe. Professionele website ontwerpers hebben tools nodig die de workflow met de klant vergemakkelijken en versnellen. In dit artikel analyseren we de voor- en nadelen van het gebruik van Wordpress en 'MobiXite om websites voor uw klanten te maken.

Wat is Wordpress

Wat is WordpressWordpress werd gecreëerd om de inhoud van reeds bestaande websites, voornamelijk blogs, te beheren. Het werd ontworpen om de eigenaars van pagina's te helpen om snel nieuwe items toe te voegen en te bewerken zonder de code te moeten veranderen.

De mogelijkheden van dit platform zijn echter niet beperkt tot website beheer. Coding-vaardige mensen kunnen het gebruiken om een werkende website te maken. Hierdoor kan er sneller aan gewerkt worden dan bij het coderen "from scratch".

Momenteel is Wordpress de basis voor 25 tot 39% van de pagina's, afhankelijk van de bronnen. Het is de meest populaire tool voor het maken van websites.Wordpress.org en wordpress.com

Gebruiksgemak en snelheid van pagina creatie Een eenvoudige website in Wordpress kan worden opgezet zonder specialistische kennis. Deze oplossing zal vooral werken als u een korte werktijd en snelle resultaten wenst. Anderzijds vergt het bouwen van een echt professionele website die zich onderscheidt van de concurrentie tijd en veel vaardigheid. De resultaten van het werk kunnen echter meer dan bevredigend zijn.

Plugins

De populariteit van Wordpress betekent dat u op het web vele gratis en betaalde plugins kunt vinden om uw werk te vergemakkelijken. Ze vergroten de mogelijkheden van deze tool. Bij het kiezen van plugins moet je echter rekening houden met de veiligheid van de website, wat we zo dadelijk zullen bespreken.

Het nadeel van plugins is dat wanneer je er veel installeert, de site traag zal laden. Dit heeft een negatieve invloed op de SEO en de gebruikerservaring.

SEO

Het positioneren van pagina's in Wordpress wordt vergemakkelijkt door een aantal add-ons die ermee geïntegreerd kunnen worden. Het platform is zo populair dat u op het internet veel tools en informatie kunt vinden over de SEO van pagina's die op dit platform zijn gemaakt.

Beveiliging

Er is een serieus nadeel aan de populariteit van Wordpress. Pagina's gemaakt op dit platform worden vaak het doelwit van hackers. Daarom moet je, wanneer je met Wordpress werkt, bijzondere aandacht besteden aan een doeltreffende beveiliging van de website.

Plugins kunnen ook het probleem veroorzaken. Sommige werden gemaakt door onervaren ontwikkelaars. Daarom kunnen ze fouten bevatten die het makkelijker maken om de website te hacken. In sommige gevallen worden ze een "deuropening" voor malware om binnen te komen.

Wordpress nadelen

  • de noodzaak van coderen;
  • veiligheidsproblemen;
  • de noodzaak om veel add-ons te installeren;
  • lang proces om pagina's te maken.
  • Kosten lopen ongemerkt hoog op per maand dmv hosting, plugins, ed

Wat is MobiXite

Mobixite is een pagebuilder, d.w.z. een hulpmiddel waarmee u websites kunt maken zonder te coderen.
Het ontwerpproces bestaat uit het selecteren van individuele elementen en deze in het ontwerpveld te plaatsen door ze te slepen en neer te zetten. Elementen kunnen vrij worden aangepast en het project zelf kan worden uitgebreid met subpagina's of blogartikelen.
 
De pagina waarop u zich momenteel bevindt, is volledig gemaakt met de MoboXite-pagebuilder.
 
Gebruiksgemak en snelheid bij het maken van pagina's.
 
De interface van MobiXite lijkt erg op die van populaire grafische programma's. Daarom zullen mensen met zelfs maar een beetje ontwerpervaring snel vertrouwd raken met deze software.
 
Wanneer u een website ontwerpt in MobiXite, maakt u tegelijkertijd een werkende versie. Het is dus niet nodig om mock-ups te tekenen op basis waarvan de pagina wordt gemaakt. Publiceren op het internet is slechts één klik verwijderd.
 
Bovendien kunt u direct in de website builder een domein aan de website koppelen, hosting kopen en voor SEO zorgen. Hierdoor wordt het hele ontwerpproces, van idee tot gepubliceerde en werkende website, zo kort mogelijk gehouden.
 
Plugins  
Hoewel het werken aan de pagina in MobiXite geen kennis van HTML of JavaScript vereist, biedt het programma u de mogelijkheid uw eigen code aan de pagina toe te voegen. 
Daardoor kan een in MobiXite gemaakte website worden geïntegreerd met hulpmiddelen die door bekende en vertrouwde partners zijn gemaakt. Dergelijke oplossingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Google Analytics, Freshmail, en Shopify. 
 
SEO
 
MobiXite heeft een aantal functies die de positionering vergemakkelijken - van basisfuncties, zoals het toevoegen van metabeschrijvingen en metatitels, via automatische rapportage aan Google Search Console, tot een SEO-analyser.
 
Beveiliging
 
Het Mobixite-platform werkt in de cloud op secute hosting servers en is virtually unhackable. Je hoeft hier niets aan te doen. 
 
Nadelen van Mobixite:
 
  • enige beperkingen bij zeer complexe projecten;
  • mogelijk langere laadtijden voor complexe pagina's;